Slalom: spodbuden začetek

V Tacnu so organizirali začetek sezone slalomistov. V soboto je nastopilo 212 kajakašev in kanuistov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Makedonije in Srbije, med njimi je odlično nastopila tudi trideseterica iz Kajak kanu kluba Ljubljana.

Med članicami sta najbolje nastopili Eva Terčelj, na koncu tretja, in Ajda Novak, četrta. Med člani je Marko Petek priveslal na tretje mesto, Ulan Valant pa na šesto. Mladinka Sara Globokar je bila šesta, najboljši mladinec je bil Gašper Krivic na štirinajstem mestu.

Med starejšimi deklicami je zmagala Ana Pija Grzin. Najuspešnejši starejši deček je bil Jernej Kramer s šestim mestom. Najuspešnejša mlajša deklica je bila Eva Debeljak na šestem mestu, med mlajšimi dečki pa sta bila prvi Aljaž Grzin in drugi Lucian Požlep.

V nedeljo se je 152 atletov iz šestih držav pomerilo na tacenskem poligonu. Nastopilo je tudi devet tekmovalcev Kajak kanu kljuba Ljubljana, ki kažejo to sezono zelo dobro pripravljenost. Eva Terčelj je zmagala med članicami, Ajda Novak je bila peta. Marko Petek je bil tokrat deveti, Ulan Valant pa dvanajsti. Sara Globokar je med mladinkami zasedla imenitno drugo mesto, Gašper Krivic je bil 23. V kanuju je na deveto mesto priveslal mladinec kanuist Aljaž Marko Golob.

Rezultati, nedelja 19. 3., tacenski poligon

Rezultati, sobota, 18. 3., kanal

Zadnje novice

Anže, Ana, Simon … EP junaki
21.05.2023
Eva, Ajda in Marko reprezentanti v slalomu
30.04.2023
Anže državni prvak na 200 m
28.04.2023
Dominantni v sprintu in spustu
17.04.2023

Zadnje dejavnosti