Slalom: Ulan v članski slalomski reprezentanci

Razburljive in do zadnjega zavesljaja napete izbirne tekme v slalomu na divji vodi so končane. Kot kažejo rezultati, so letošnji članski reprezentanti Eva Terčelj, Ajda Novak in Ulan Valant, v U23 Ulan Valant in Marko Petek, med mladinkami pa Sara Globokar, a dokončno potrditev bo sprejelo predserdstvo KZS.

Zavzeti in naporni treningi mladih, ki trenirajo slalom na divji vodi pod trenerstvom Mateja Trampuža so poplačani. Po dobrem desetletju, potem ko sta kariero zaključila Dejan Kralj in Simeon Hočevar, so članske barve branila le dekleta, najkonstantnejši reprezentantki Eva Terčelj in Ajda Novak bosta na svetovni ravni tekmovali tudi letos. Letos pa je uspel meteorski vzpon in uvrstitev v člansko reprezentanco 21-letnemu kajakašu Ulanu Valantu, ki se bo uvrstil tekem na najvišji ravni tako v članski kot U23 reprezentanci, tu se mu bo pridružil še Marko Petek. V kategoriji mladink se je kljub poškodbi kolena mlada kajakašica Sara Globokar uspešno spoprijela tako z brzicami Save v Tacnu kot s tistimi v Ivrei in si priborila mesto v mladinski slalomski reprezentanci.

Eva Terčelj si je mesto v reprezentanci ob bonusu, ki si ga je priveslala z bronasto medaljo na lanskem evropskem prvenstvu v Ivrei, priborila že z zmago na mednarodni in izbirni tekmi v Tacnu. Vsi ostali so v kombinatoriki zaostankov za vsakokratnim zmagovalcem poskušali kar najbolje nastopiti še na tretji in četrti izbirni tekmi 30. 4. in 1. 5. v Ivrei. Ulan Valant je v treh tekmah z majhnim zaostankom trdno stal na drugem mestu, na koncu pa je z imenitno sproščeno vožnjo na zadnji izbirni tekmi v Ivrei premagal zgoščeno konkureco izkušenih članov in tako ob U23 priveslal še mesto v članski reprezentanci. Marko Petek je zmagal dve izbirni tekmi v U23, v dveh pa zaostal, po izračunu zaostankov pa je za malo premagal konkurenco in si zagotovil mesto v U23. Ajda Novak je vse preizkušnje zaključevala konstantno, prav tako Sara Globokar. Heleni Domajnko se morda še uspe uvrstiti v U23, mladinec Gašper Vinkovič pa si je priveslal preveč zaostanka. Ostali tekmovalci so z večjimi zaostanki za najboljšimi zaostali že po drugi tekmi in v Ivreo niso odpotovali.

V Tacnu je bila 24. 4. tudi izbirna tekma za reprezentanco v ekstremnem slalomu, tako v članski kot U23 konkurenci je zmagal Marko Petek.

Rezultati 1. in 2. izbirne tekme v Tacnu

Rezultati 2. in 3 izbirne tekme v Ivrei

Zadnje novice

Z žalostjo se poslavljamo od mladega člana Urbana Prevca
06.05.2024
Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024

Zadnje dejavnosti