SP 1 v slalomu, Augsburg: solidno

Na prvi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu med 1. in 4. junijem sta nastopili reprezentantki Ajda Novak in Eva Terčelj, kljub solidnim predstavam sta bili za najvišja mesta prepočasni ali s preveč napakami.

Najvišjo uvrstitev v kajaku je dosegla Ajda Novak, bila je 13. Za finalom je zaostala za nekaj manj kot sekundo in pol. Po polfinalni vožnji je Ajda Novak za KZS povedala: »Z nekaterimi stvarmi sem zelo zadovoljna, kako sem se jih lotila. Tudi ko so se pojavile napake, sem jih obvladala in nadaljevala mirno. Mi je pa žal, ker je malo zmanjkalo. Želela sem si dobrega nastopa, tako da je ta nesrečna trinajstica pustila grenak priokus, a če potegnem pod črto, sem vseeno zadovoljna.«

Eva Terčelj je bila s štirimi kazenskimi sekundami in slabimi devetimi sekundami zaostanka za vodilno kajakašico polfinala Italijanko Stefanie Horn 18. 

S tekmami kajakaškega krosa se je v Augsburgu zaključila prva tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. V kajakaškem krosu je bila Eva Terčelj na 12. mestu. V prvi fazi tekem na izpadanje je veslala Ajda Novak, a žal tu tudi obstala. Na koncu je bila 18.

Naslednji konec tedna bosta reprezentantki tekmovali na SP v Pragi, med 15. in 18. junijem pa na tretji tekmi svetovnega pokala v Tacnu. V torek, 13. junija, bo tekma za pokal mesta Ljubljana v parlelnem slalomu na Ljubljanici pri Čevljarskem mostu.

Vljudno vabljeni!

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti