SP U23 v Ivrei: Ulan 18., Marko 29.

V Ivrei se je včeraj končalo svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v kajak kanu slalomu in ekstremnem kajaku. Med kajakaši do 23 let je Ulan Valant priveslal na 18. mesto, Marko Petek je bil v polfinalu 29., želenih finalnih nastopov si tokrat nista priveslala. Naslova prvaka se je veselil Francoz Anatole Delasuss, drugi je bil Avstrijec Felix Oschmautz, tretji pa Britanec Jonny Dickson. Naslednja priložnost za Ulana, ki je tudi članski reprezentant, bo svetovno prvenstvo konec meseca v Augsburgu, tam bosta v slalomu nastopili tudi Eva Terčelj in Ajda Novak.

Marko je nastopil še v nedeljskem ekstremnem kajaku in zasedel 24. mesto. V izločilne boje se uvrsti sicer 32 čolnov, a se prvih dvajset uvrsti neposredno, naslednjih dvanajst pa je namenjenih najboljšim predstavnikom posameznih držav. Tokrat se je Solkanec Tine Kancler s 5. časom kvalifikacij uvrstil v izločilne boje, kjer je končal na 13. mestu. Naslednjo priložnost bosta Marko in reprezentančni kolega Tine imela na svetovnem članskem prvenstvu v Augsburgu konec meseca.

Mesto v mladinski reprezentanci ima tudi Sara Globokar, a še okreva po poškodbi kolena in je prvenstvo v Ivrei izpustila. Želimo ji uspešno in čimprejšnjo okrevanje.

Marko Petek

Spletna stran: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-championships/ivrea-2022/

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti