Sprint: Ana, Anže, Tim in Simon v reprezentianci za SP in EP

V Tacnu je Kajak kanu klub Ljubljana izvedel četrto izbirno tekmo v spustu na divjih vodah. V sprinterski preizkušnji na narasli Savi je med kajakašicami zmagala Ana Šteblaj. Z odličnimi predstavami so se ob Ani v člansko reprezentanco za svetovno in evropsko uvrstili Tim Novak kot drugi na zadnji preizkušnji, Anže Urankar in Simon Oven.

Zaradi obilnega deževja in narasle Save je bila tekma prestavljena pod tacenski most. Na finalni progi se je tokrat najbolje znašel Nejc Žnidarčič iz KKSE, od starta do cilja je potreboval slabih 65 sekund in pol, sekundo manj od drugourščenega Tima Novaka. Tretji je bil Anže Urankar, četrti Simon Oven, peti pa Vid Oštrbenk, vsi iz Kajak kanu kluba Ljubljana. Urban Novak je bil 12., Matevž Kampjut 14. in Gašper Vinkopvič 19.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Ana Šteblaj, Živa Jančar je bila peta, Sara Globokar 8. in Pika Ferkolj 11.

Vodja spustaške reprezentance Maks Frančeškin bo na podlagi dosežkov štirih izbirnih tekem predsedstvu KZS v potrditev poslal predlog članske reprezentance, v katerem bo ob Solkancu Nejcu Žnidarčiču in kanuistu iz Tacna Blažu Cofu kar šesterica naših odličnih kajakašev: kajakašica Ana Šteblaj, kajakaši Simon Oven, Anže Urankar, Tim Novak ter Vid Oštrbenk in Tjaš Til Kupsch kot dodatna člana ekipe za svetovne pokale. Na svetovnih pokalih namreč lahko nastopi več tekmovalcev, medtem ko imajo na EP pravico nastopa največ štrije tekmovalci v posamezni kategoriji.  

Spustaši mednarodno sezono največjih tekmovanj začenjajo v začetku julija s svetovnim pokalom v Banjaluki, avgusta sledi člansko evropsko prvenstvo v španskem Saberu, oktobra pa še svetovni pokal v francoskem Treignacu. Mladinci in mlajši člani v drugi polovici avgusta tekmujejo na svetovnem prvenstvu v Solkanu.

Rezultati so na povezavi

Zadnje novice

Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024
Maks in Anže gosta podkasta KZS
10.03.2024

Zadnje dejavnosti