Z žalostjo se poslavljamo od mladega člana Urbana Prevca

V torek, 30. aprila popoldne, nas je pretresla vest, da se je v okviru treninga ekipe našega kluba na Savi Dolinki zgodila tragična nesreča. Mladega kajakaša Urbana Prevca je potegnilo pod odlomljeno vejo. Kljub hitremu posredovanju je mladi športnik Kajak kanu kluba Ljubljana v bolnišnici žal izgubil najpomembnejšo tekmo – tekmo življenja.
Tragični dogodek nas je vse globoko prizadel.
Vsem svojcem, bližnjim in kajakaškim prijateljem v teh izjemno težkih trenutkih izrekamo iskreno sožalje.
Vsi v kajakaškem športu vselej stremimo k maksimalni varnosti in usposobljenosti trenerjev, vendar tovrstnih tragičnih dogodkov žal ni mogoče predvideti.
Kajak kanu klub Ljubljana bo pri preiskavi za razjasnitev vseh okoliščin še naprej aktivno sodeloval s preiskovalnimi organi, hkrati pa ob tem čustvenem dogodku nudi vso ustrezno psihološko pomoč vsem prizadetim v tem tragičnem dogodku. Vso potrebno pomoč prizadetim nudi tudi Kajakaška zveza Slovenije.

V Kajak kanu klubu Ljubljana smo se tragično preminulemu Urbanu Prevcu na žalni seji poklonili z minuto molka. Njegove klubske kolegice in kolegi bodo pripravili spominsko srečanje in se skupaj poslovili tudi s pisnimi izdelki, ob tem pa ohranili spomin na dragega prijatelja in sotekmovalca.

V spomin na Urbana Prevca bomo v Kajak kanu klubu Ljubljana izvedli tudi več aktivnosti, katerih cilj bo večanje varnosti in ukrepov, s katerimi bi v kar največji možni meri okrepili znanja o varnosti na vodi in minimizirali možnosti nesrečnih dogodkov. Tekmovanje v spustu na Savi Dolinki bo poslej Urbanov memorial. Urbanu v poklon in trajen spomin, nam pa v opomin.

Zadnje novice

Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024

Zadnje dejavnosti

Podpirajo nas: