Začetek 2021: blesteli Helena, Ajda in Ulan

Uvodna mednarodna tekma v Tacnu je uspela Heleni Domajnko z drugim mestom med mladinkami. Ajda Novak je bila druga med članicami, Eva Terčelj tretja. Med člani se je najbolje spopadel z brzicami Ulan Valant, bil je četrti.

Kajakaški center Tacen je uvodno tekmo 2021 pričakal v mrzli, vetrovni in občasno snežni različici. Veter je bil občasno tako silovit, da so tekmovalcem že na polovici proge ledeneli prsti. 20. marca se je stotinja športnic in športnikov kljub mrazu z vso zavzetostjo in osredotočenostjo spoprijela s savskimi brzicami. Tekma za mlajše kategorije je zaradi protikoronskih ukrepov odpadla, na prizorišču so bili le tekmovalci, sodniki in organizatorji, ki so izkazovali neprisotnost koronavirusa.

Tekmovalci so po temeljitih zimskih pripravah zaorali v mrzle savske brzice. Mladinka Helena Domajnko je z najboljšo drugo vožnjo suvereno zasedla drugo mesto, Sara Globokar je bila sedma in Pika Ferkolj dvanajsta. Mladinec Gašper Vinkovič je bil 15., Tjaš Til Kupsch 17., Jakob Bajt 21. in Igor Suvorov 23. Članica Ajda Novak je za zmagovalko Kragljevo z odlično drugo vožnjo zaostala le za 12 stotink, Eva Terčelj je bila tretja s prav teko minimalnim zaostankom 50 stotink, kar napoveduje tesen boj za olimpijsko vozovnico. Najboljši član je bil Ulan Valant s 4. mestom, lani pridruženi član Vid Oštrbenk je bil 10., Blaž Anžlovar 12., Lenart Zore 18. in Marko Petek 19. Zaradi poškodbe hrbta je žal manjkal lanski državni prvak v U23 Luka Oplotnik. Želimo mu čimprejšnje okrevanje.

Slalomisti sezono nadaljujejo v Solkanu, kjer bo 27. in 28. marca uvodna ICF tekma, sredi aprila pa sledijo izbirne tekme v Tacnu. Držimo pesti!

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti