Klasični spust: Simon in Ana absolutna državna prvaka

Spustaši na divjih vodah so 2. 5. popoldne na Savi Dolinki tekmovali za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu, tekma pa je bila hkrati tudi prva izmed štirih izbirnih za sestavo slovenske reprezentance. Državna prvaka v kajaku sta postala Simon Oven in Ana Šteblaj.

Kot vselej je bila tudi tokrat najštevilčnejša konkurenca med kajakaši, kjer je po pričakovanjih zmagal Simon Oven. Naš najboljši kajakaš v klasičnem spustu se je po koncu lanske sezone že odločil za zaključek kariere, a se je izšlo z zaposlitvijo pri slovenski vojski, tako da je po malo daljšem premoru znova začel trenirati in se pripravljati na letošnjo sezono. Državno prvenstvo je bilo dober test pripravljenosti, v cilju pa je bil na koncu štirinajst sekund in pol hitrejši od najbližjega zasledovalca Nejca Žnidarčiča (KKSE). Anže Urankar je bil tretji.

Simon Oven

V konkurenci kajakašic je bila najhitrejša Ana Šteblaj, na drugo mesto je priveslala Helena Domajnko.

Ker je tekma štela za državno prvenstvo v klasičnem spustu kolajn niso podelili le v absolutni konkurenci, temveč tudi najboljšim med mlajšimi člani, mladinci in mlajšimi mladinci. V konkurenci kanuistov je bil mladi Aljaž Marko Golob drugi. Med kajakaši do 23 let in mladinci je državni prvak postal Tjaš Til Kupsch, Blaž Mihelič pa tretji med mladinci. Nika Ozimc je postala tretja kajakašica med mladinkami. Med kajakaši v konkurenci mlajših mladincev je zmagovalec Gašper Krivic, drugouvrščeni je Jan Jančar.

Ekipni naslov državnih prvakov je po pričakovanjih osvojila prva ekipa Kajak kanu kluba Ljubljana, za katero so veslali Simon Oven, Anže Urankar in Tjaš Til Kupsch, drugi so bili kajakaši KKK Tacen Enej Grm, Jon Šenk in Klemen Breznik, tretji pa člani druge ekipe KKK Ljubljana Tim Novak, Blaž Mihelič in Urban Novak.

Med petkom in nedeljo spustaše čakajo še tri izbirne tekme – dva sprinta in en klasični spust – ki bodo potekale v Trnovem ob Soči.

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/2-5-2022-sobec-drzavno-prvenstvo-v-klasicnem-spustu/

Zadnje novice

Z žalostjo se poslavljamo od mladega člana Urbana Prevca
06.05.2024
Anže in Ana ostajata v igri za nastop na OI
29.04.2024
Ob Evi še Ajda, Ulan v U23 in Sara v mladinski reprezentanci
29.04.2024
Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024

Zadnje dejavnosti