Ana svetovna prvakinja do 23 let!

Iz svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v čeških Roudnicah nad Labem osvojili se dekleta nin fantje našega kluba vračajo s petimi kolajnami Naslov svetovne prvakinje v sprintu na divjih vodah med mlajšimi članicami si je priveslala kajakašica Ana Šteblaj, še štiri kolajne pa so osvojile slovenske ekipe.

Ana Šteblaj niza uspeh za uspehom in tudi na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Češkem je upravičila vlogo favoritke. Ugnala je vse tekmice in se veselila zmage v konkurenci kajakašic do 23 let in naslova svetovne prvakinje. Tokrat je bila sekundo in pol hitrejša od Čehinje Marie Nemcove, ki je letos postala evropska in svetovna članska prvakinja v sprintu na divjih vodah, bron pa je pripadel še eni Čehinji Klari Vankovi. V finalu je veslala tudi Nika Ozimc in bila 14.

Do zlate kolajne je priveslala tudi mladinska ekipa kajakašev, za katero so veslali Tjaš Til Kupsch, Jon Šek in Klemen Breznik. Slovenski kajakaši so bili natanko pol sekunde hitrejši od Italijanov, bron pa so osvojili Nemci.

Kajakašice mladinke Špela Marinko, Naja Pinterič in Sara Globokar so poskrbele za odličen uspeh s tretjim mestom. Zmagale so Čehinje, druge pa so bile Francozinje.

Naja Pinterič in Sara Globokar sta bili soudeleženi še pri enem uspešnem ekipnem nastopu. V tekmi kanuistk do 23 let sta namreč združili moči z Leo Senica in slovenska trojica je osvojila tretje mesto. Tudi tu so bile najboljše Čehinje, srebrno kolajno so si priveslale Francozinje.

Za še eno kolajno bronastega leska pa so poskrbeli kanuisti v konkurenci do 23 let. Martin Gale, Nejc Gradišek in Aljaž Marko Golob so zaostali za ekipama Češke in Slovaške.

Tik pod zmagovalnim odrom je obstal mladinec Tjaš Til Kupsch, lanskoletni mladinski evropski prvak v sprintu. Tokrat se mu je kolajna izmuznila za pol sekunde, tako da je bil četrti.

V mladinskem finalu kanuistov je Aljaž Marko Golob priveslal do enajstega mesta.

Šesti sta bili Lea Senica in Sara Globokar v ženskem kanuističnem dvojcu do 23 let.

V popoldanskih ekipnih tekmah so bili kanuisti mladinci Aljaž Marko Golob, Gaber Ferlinc in Rok Žitnik četrti. Zmagali so Čehi, drugi so bili Francozi, tretji pa Italijani.

Ekipa kajakašev do 23 let, v postavi Matija Preskar, Tjaš Til Kupsch in Jon Šenk, je bila šesta. Zmagali so Čehi pred Švicarji in Nemci.

Prav tako šeste so bile tudi kajakašice do 23 let Ana Šteblaj, Živa Jančar in Nika Ozimc, ki so na letošnjem članskem svetovnem prvenstvu v Augsburgu sicer priveslale do tretjega mesta, a tokrat jim žal ni uspeh popoln napad na katero izmed kolajn.

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti