Anže v sprintu bronast in ekipni evropski prvaki

V španskem Saberu na evropskem članskem prvenstvu v spustu in sprintu na divji vodi je med 11. in 14. 8. nastopila šesterica slovenskih reprezentantov, med njimi kar štirje odlični sprinterji in spustaši iz Kajak kanu kluba Ljubljana: Ana Šteblaj, Anže Urankar, Simon Ovan in Tim Novak. Anže Urankar je osvojil bronasto medaljo in zlato ekipno skupaj s Simonom Ovnom in Nejcem Žnidaršičem iz KKSE, vse v sprintu.

Tokratni daljši klasični spust je potekal na precej mirni vodi, kar ni pisano na kožo svetovnemu prvaku Simonu Ovnu. V cilj je priveslal izmučen in nezadovoljen, tekmo je zaključil na devetem mestu. Tim Novak in Anže Urankar pa sta se po progi spustila brez pravega tekmovalnega naboja, tako kot Ana Šteblaj. Ekipa kajakašev je v klasičnem spustu – Tim Novak, Anže Urankar in Simon Oven – je zasedla deseto mesto s precejšnjim zaostankom za zmagovalci.

Evropsko prvenstvo so zaključili s posamičnimi in ekipnimi finali v sprintu na divjih vodah. V finalu kajakašev smo imeli v igri za kolajne kar štiri predstavnike, na koncu pa si je mesto na zmagovalnem odru priveslal svetovni prvak v tej divjevodaški disciplini iz leta 2017 Anže Urankar. V finalni vožnji je bil za 0,660 sekunde počasnejši od zmagovalca, Belgijca Maxima Richarda. Simon Oven je priveslal na sedmo, Tim Novak pa na osmo mesto.

V konkurenci kajakašic je Ana Šteblaj na svojem drugem članskem prvenstvu in v prvem finalu članskih prvenstev upala na kolajno, a se ji je ta za malo izmuznila. Kljub napakam je kajakašica ljubljanskega kluba priveslala tik pod zmagovalni oder, na četrto mesto. Čeprav je mlada tekmovalka dosegla izvrsten rezultat, je ostalo nekaj grenkega priokusa, a pridobila je dragocene izkušnje za prihodnja tekmovanja najvišjega nivoja.

Popoldne so sledile še ekipne tekme, kjer so slovenski kajakaši startali na zlato kolajno in jo tudi osvojili. S tem so preprečili popolno francosko zmagoslavje v ekipnih preizkušnjah, saj so prav v vseh ostalih ekipnih tekmah zmagali Francozi, podobno kot v posamičnih vožnjah. Tretji so bili Čehi.

Spustaše v konkurenci mladincev in mlajših članov čez dober teden čaka evropsko prvenstvo v Solkanu, člane pa ob koncu septembra svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah v Bratislavi.

Rezultati: https://www.conersyslive.com/Results/Schedule?chid=999

Spletni prenos: https://www.youtube.com/channel/UCpy6ymNkyOTWAtWX8-svhag

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti