MEP v spustu na Muri

V avstrijskem Murau se je končalo mladinsko evropsko prvenstvo v spustu, pomerili so se predstavniki 13 držav, med njimi tudi mladinski reprezentanti iz Kajak kanu kluba Ljubljana Matej Jereb, Blaž Anžlovar in Jana Hočevar ter že ustaljena ekipa do 23 let Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak.

Četrtkov spust je Blaž Anžlovar končal kot 22., Matej Jereb pa 26, Jana Hočevar je bila 23. Na tekmi mlajših članov, ki sicer ni uradni del evropskega prvenstva, pa je do zmage priveslal Simon Oven. Anže Urankar je bil šesti, Tim Novak pa enajsti.

Drugi tekmovalni dan so bile na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu, na startu je bila tudi slovenska ekipa. Kajakaši Vid Oštrbenk, Matic Firm in Blaž Anžlovar so bili šesti. So se pa v preizkušnji kajakašev do 23 let, ki ni uradna kategorija mladinskega evropskega prvenstva, drugega mesta razveselili Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak, ki so zaostali le za Nemci.

Mladi spustaši in spustašice so se tretjega dne prvenstva pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah in se potegovali za mesta v nedeljskem finalu. Med kajakaši je bil uspešen Vid Oštrbenk (Čatež). Jereb je v prvo postavil 15. čas, v drugo 12., Blaž Anžlovar pa je prvo preizkušnjo končal na 30. mestu, drugo pa na 17. Jana Hočevar je bila po prvi vožnji uvrščena na 17. mesto, v drugi na 16., kar je bilo žal premalo za finale. V neuradni konkurenci prvenstva, med kajakaši do 23 let, ki se na Muri ne potegujejo za naslove evropskih prvakov, se je izkazal Anže Urankar, ki je v kvalifikacijah postavil najboljši čas,  tretjega pa Simon Oven, v finale se je uvrstil še Tim Novak.

Nedeljski finalni dan v sprintu je ekipa Vid Oštrbenk – Matic Firm – Matej Jereb priveslala na četrto mesto. V konkurenci kajakašev do 23 let je bil Simon Oven drugi, Anže Urankar pa tretji. Kasneje sta skupaj s Timom Novakom zmagala v ekipni tekmi kajakašev v konkurenci mlajših članov.

Teden prej se je končalo  svetovno prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane v Krakovu. Edina predstavnica Kajak kanu kluba Ljubljana Ajda Novak je končala prvenstvo v kategoriji do 23 let na 21. mestu, ekipno tekmo pa skupaj s kolegicama Nežo Vrevc (Tacen) in Aljo Kozorog (Soške elektrarne) na osmem mestu.

Vir: kzs.si

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti