Pokal ECA za mladince: v ospredju Ulan Valant

Fotografija osebe Kajak kanu klub Ljubljana.
V Solkanu so podelili nagrade najboljšim po obeh tekmah. Ulan Valant je bil skupno tretji za italijanskim mladincem Marcom Romanom in članom Kajak kanu kluba Tacen Lenartom Burgarjem.

Letošnji evropski pokal za mladince v kajak slalomu na divjih vodah poteka na šestih prizoriščih, na vsakem sta po dve tekmi: v Valstagni, Augsburgu, Flattachu, Solkanu, Krakowu in Českih Budejovicah. Tekem v Flattachu in Solkanu so se udeležili mladi člani Kajak kanu kluba Ljubljana. Na obeh prizoriščih je bil v ospredju mladinski reprezentant Ulan Valant.

V avstrijskem Flattachu je 26. 6. Helena Domajnko priveslala do 2. mesta med kajakašicami do 16 let, Ulan Valant pa med kajakaši do 18 let na 5. mesto. Ana Šteblaj je bila 17. in kanuist Nik Gerčer 13. V neuradni konkurenci so tekmovali tudi mlajši od 15 let, Matevž Kampjut je zasedel 28. mesto.

Tudi naslednjega dne sta bila v ospredju Ulan Valant z 2. mestom in Helena Domajnko s 5. mestom. Ana Šteblaj je bila 10. V finalu sta veslala tudi starejša dečka, kajakaš Tjaš Til Kupsch je bil 25. in kanuist Matic Kocjančič 10.

ECA cup se je 7. in 8. julija nadaljeval v Solkanu, oba dneva so se v finalne vožnje uvrstili kajakaša Ulan Valant in Marko Petek ter kanuist Jaka Bernat. Sobotno tekmovanje je Ulan Valant priveslal na 7. in Marko Petek na 8. mesto med kajakaši do 18 let. Jaka Bernat je končal na 9. mestu.

Nedeljsko finalno vožnjo je Ulan Valant priveslal na imenitno 2. mesto, Marko Petek pa je ob odlični vožnji za zadnja vrata dobil 50 kazenskih sekund in končal na 28. mestu. Naš najboljši kanuist Jaka Bernat se je pustil premagati le enemu tekmovalcu, tudi on je zasedel drugo mesto.

Reprezentanti – mladinci Ulan Valant, Helena Domajnko in Jaka Bernat se kmalu selijo na prizorišče svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v italijansko Ivreo, ostali mlajši člani in mladinci divjevodaši pa odhajajo na slalomske tekme za donavski pokal v Bratislavo, na Dunaj in v Prago.

Rezultati so na http://www.timing-mojstrana.com/ ali na http://ecajuniorslalomcup.eu/results/

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti