Simon evropski prvak v spustu 2019

V Trnovem ob Soči sta KZS in ECA med 15. in 18. 5. 2019 pripravili evropsko prvenstvo v spustu in sprintu na divji vodi. Nov evropski prvak v spustu na divji vodi je Simon Oven. Anže Urankar je drugi spustaš in sprinter na divji vodi v Evropi, Tim Novak je četrti sprinter Evrope.

Evropski prvak 2019 v klasičnem spustu je Simon Oven

Slovenski spustaši na divjih vodah so domače evropsko prvenstvo na Soči začeli na najboljši mogoči način. Kajakaš Simon Oven je postal evropski prvak v klasičnem spustu na divjih vodah, v isti konkurenci je Anže Urankar osvojil srebro. Simon Oven že nekaj sezon velja za enega najboljših spustašev v klasični preizkušnji na svetu, kar je dokazal leta 2017 s srebrom na evropskem prvenstvu, lani z naslovom svetovnega prvaka, tokrat pa še z naslovom evropskega prvaka na domačem terenu. Že pred prvenstvom je odkrito napovedal naskok na vrh in na odločilni dan ni podlegel pritisku glavnega favorita za naslov prvaka. V klasični preizkušnji kajakašev je slovenske barve zastopal še Tim Novak in zasedel trinajsto mesto.  
Dve predstavnici smo imeli tudi na tekmi kajakašic. Mladinki Ana Šteblaj in Živa Jančar sta tokrat prvič nastopili med članicami, tako da sta predvsem nabirali izkušnje. Šteblajeva je preizkušnjo končala na 17. mestu, Jančarjeva pa mesto za njo.

Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so drugi kajakaši Evrope v klasičnem spustu

Spustaši na divjih vodah so tudi drugi dan evropskega prvenstva v Trnovem ob Soči poskrbeli za veselje. Kajakaši Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so v ekipni tekmi klasičnega spusta namreč zaostali le za ekipo Češke in se veselili srebra. V konkurenci kajakašic so slovenske barve zastopale mlade tekmovalke, Lea Novak (Tacen), Ana Šteblaj in Živa Jančar so osvojile peto mesto.

Anže Urankar je drugi sprinter Evrope 2019 na divji vodi

Predzadnji dan evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah. Simon Oven je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, Anže Urankar je bil četrti. V finale se je uvrstil je kajakaš Tim Novak. Živa Jančar je bila po prvi vožnji 16., po drugi 15., Ana Šteblaj pa je zabeležila 19. in 13. rezultat kvalifikacij. 

Finale evropskega prvenstva v sprintu na divji vodi je kajakaš Anže Urankar končal na odličnem drugem mestu, kajakaš Tim Novak je priveslal na četrto mesto v Evropi, evropski prvak v klasičnem spustu Simon Oven pa je bil tokrat peti.

Čestitke za imenitne predstave!

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti