Simon Oven tudi zmagovalec svetovnega pokala, Anže Urankar drugi

Kajakaš Simon Oven, svetovni prvak v spustu in drugič zapored zmagovalec svetovnega pokala

Kajakaši v spustu in sprintu na divjih vodah Simon Oven, Anže Urankar, Maks Frančeškin  in Tim Novak so z odliko zaključili letošnje tekme svetovnega pokala. Simon Oven je skupni zmagovalec, Anže Urankar je drugi, Maks Frančeškin 13., Tim Novak pa 24. Zadnjič v karieri pa sta se na tekmovanju v spustu na divjih vodah pomerila kanuista v dvojcu Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah iz leta 2014, dobitnika več kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala. V zadnjem skupnem profesionalnem nastopu sta zasedla osmo mesto.

Letos so tekme svetovnega pokala potekale v Banja Luki, v Hrastniku in Celju. Simon Oven je ubranil naslov skupnega zmagovalca v svetovnem pokalu iz lanskega leta, za kzs.si je povedal:  »Bila je uspešna sezona, tako da sem kar zadovoljen. Napadal sem vse, nisem vedel, ali bo uspelo ali ne, ampak je. Zdaj si bom vzel nekaj počitka, potem bom pa videl. Morda se bom lotil tudi mirnih vod, nastopil na nekaj pokalih v spustu na Češkem. Odločal se bom sproti.«

Hrastnik: suverena zmaga Ovna, Novak četrti

Aktualni svetovni prvak v klasičnem spustu na divjih vodah Simon Oven je tudi na domači tekmi svetovnega pokala, ki je potekala na Savi pri Hrastniku, pokazal, da je v izjemni formi. Po zmagi je povedal: »Bila je zahtevna klasika, saj ni skoraj nič divje vode in je zelo zahtevno, saj moraš celo pot zelo ‘goniti’. Bilo je težko, ampak mi odgovarja, tako da je šlo. Prvi del je kar zahteven, ker lahko hitro zaideš v kakšne težave, ampak tam je šlo brez težav. V sredinskem delu sem izbral tempo in ga držal vse do cilja. Bilo je dovolj za zmago.« Na zmagovalnem odru sta se Ovnu pridružila Avstrijec Gerhard Schmid in Francoz Maxence Barouh. Tudi preostali slovenski kajakaši so tekmovali dobro. Tim Novak je za las zgrešil zmagovalne stopničke in bil četrti, Anže Urankar je priveslal na enajsto, Maks Frančeškin pa na trinajsto mesto.

Celje: Urankar četrti, Novak osmi

Sobotni sprinterski spektakel je na Savinji zmagal  Vid Debeljak (KK Tacen), Anže Urankar je zasedel četrto mesto z le stotinko zaostanka za tretjeuvrščenim Nemcem Y. Lemmenom, Tim Novak je bil osmi, Simon Oven enajsti, Maks Frančeškin pa 14.

Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah iz leta 2014, dobitnika več kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala, sta v Celju zaključila kariero

Vir: kzs.si, rezultati na povezavi

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti