Spustaši z novimi naslovi državnih prvakov

Državni prvaki v ekipnih vožnjah sprinta Anže Urankar, Simon Oven in Maks Frančeškin, tretje mesto: Ulan Valant, Marko Petek in Haris Vranić

Pretekli vikend so se spustaši pomerili na državnih prvenstvih v klasičnem spustu in sprintu.

V soboto je na Savi Dolinki pri Bledu potekal klasičen spust. Med našimi tekmovalci so naslove državnih prvakov osvojili: Ajda Novak (K1-članice), Simon Oven (K1-člani) in Maks Frančeškin (C2-člani).

Poleg tega so medalje osvojili še: Helena Domanjko (K1-članice: 3. mesto; mladinke: 2. mesto), Anže Urankar (K1-člani: 2. mesto) in Luka Žganjar ter Peter Žnidaršič (C2-člani: 2. mesto).

V ekipnih vožnjah klasike so Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak postali državni prvaki, druga ljubljanska ekipa, ki so jo zastopali Ulan Valant, Marko Petek in Haris Vranić, pa je zasedla 3. mesto.

Podrobne rezultate si lahko ogledate na povezavi.

V nedeljo pa je na Savi v Tacnu potekalo še DP v spust sprintu. Ajda Novak je postala državna prvakinja med članicami v kajaku, Luka Žganjar med mlajšimi člani v kanuju, Maks Frančeškin pa v kategoriji C2 člani.

Na stopničkah so stali tudi: Helena Domanjko (2. mesto-K1Ž U23 in mladinke), Peter Žnidaršič in Luka Žganjar (2. mesto-C2 člani), Nik Gerčer (C1: mladinci 2. mesto, U23 3. mesto), Simon Oven (3. mesto K1 člani), Anže Urankar in Tim Novak (2. in 3. mesto, K1 U23)

V ekipnih vožnjah so državni prvaki v sprintu postali Simon Oven, Anže Urankar in Maks Frančeškin. Druga naša ekipa v postavi Marko Petek, Ulan Valant in Haris Vranić, je bila med člani tretja, v kategoriji mladincev pa druga.

Na povezavi si lahko ogledate še rezultate DP v sprintu.

Fotografije si lahko ogledate tukaj. (Foto: Darja Gerčer)

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti