Štiri medalje s celjskega kajakaškega praznika

Prizadevni kajakaški delavci so v Celju med 9. in 11. 6. 2016 prvič pripravili tekmo svetovnega pokala v spustu in sprintu na divjih vodah Savinja 2016, zbrali so se tekmovalci iz več kot 20 držav. 

Luka Žganjar Peter ŽnidaršičPetkovo spust tekmo na Savi čez Prusnik sta z zlatom zaključila kanuista v dvojcu Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, v sobotnem sprintu pa sta priveslala do srebra. V finalu dvojcev sta veslala tudi Maks Frančeškin in Simon Hočevar ter tretjemu mestu v klasičnem spustu dodala še peto v sprintu.

Simon OvenZa prvo kolajno slovenske reprezentance v petkovem spustu  je poskrbel kajakaš Simon Oven, ki je bil drugi, zaostal pa le za francoskim predstavnikom Paulom Jeanom. Anže Urankar je priveslal do desetega mesta, Maks Frančeškin je bil 13., Tim Novak 25., Tim Kolar pa 30.

V sobotnem sprintu so se ob dvojcih v finale uvrstili tudi vsi posamični slovenski predstavniki. Poleg zmage Nejca Žnidarčiča (KKSE) in tretjega mesta Vida Debeljaka (KKK Tacen) so odlične rezultate dosegli tudi Anže Urankar, ki je bil peti, Tim Kolar kot deseti, Simon Oven, ki je bil 12., in Maks Frančeškin, ki je osvojil 13. mesto.

Po dveh tekmah svetovnega pokala, klasičnem spustu na Savi med Zagorjem in Hrastnikom ter sprintersko preizkušnjo v Celju so Slovenci visoko tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Žganjar in Žnidaršič sta trenutno prva v konkurenci kanuističnih dvojcev, v isti konkurenci sta Frančeškin in Hočevar četrta, med kajakaši si Nejc Žnidarčič (KKSE) trenutno deli prvo mesto z Belgijcem Richardom, Simon Oven je četrti, Anže Urankar peti, Maks Frančeškin deseti, Tim Kolar 18., Vid Debeljak 42., Tim Novak pa 47. Simon Hočevar je med kanuisti uvrščen na deseto mesto.

Spustaši na divjih vodah se sedaj selijo v Francijo, kjer jih v Pauju čakata še zadnji dve tekmi svetovnega pokala. Sprinterska preizkušnja bo potekala na istem prizorišču kot tretja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, tako da se v Franciji obeta razburljiv konec prihodnjega tedna.

Foto: KZS

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti