Začenjamo tekmovati!

Kajakašice in kajakaši ter kanuisti so vso zimo zavzeto in načrtno pridobivali spretnost, moč, zbranost … Sezono so začeli na tradicionalnem dvodnevnem spust in slalom prizorišču v Tacnu 23. in 24. marca. Najbolje sta začeli Eva Terčelj in Ajda Novak.

Sobotni slalom v kanalu je med kajakašicami zanesljivo dobila Eva Terčelj, le malo počasnejša je bila Ajda Novak. Najboljši kajakaš med cicibani je bil Jan Jančar, Sara Globokar pa je med kanuistkami – starejšimi deklicami priveslala na drugo mesto.

Savske brzice so v soboto gostile tudi prvo izbirno tekmo v spustu na divjih vodah za mladince, na tekmi pa so se pomerili tudi tekmovalci in tekmovalke v drugih starostnih skupinah. Mladinci, člani in veterani so veslali od Medvod do Tacna, najmlajši pa od Vikrč do Tacna.
V članski konkurenci kajakašev do presenečenja ni prišlo, saj je suvereno slavil svetovni prvak v klasičnem spustu Simon Oven, drugi je bil Anže Urankar. Mladinka Helena Domajnko je bila druga kajakašica tega spusta, tretja je bila Ana Šteblaj. Ciciban Jan Jančar je bil na skrajšani progi tretji.

V nedeljo je na tacenski progi, ki bo zadnji vikend v juniju gostila tekmo za svetovni pokal, med članicami zmagala Eva Terčelj, Ajda Novak je bila tretja. Tekmovanja nadaljujejo 30. in 31. 3. na ICF tekmi v Solkanu.

Zadnje novice

Tacen 2024: Eva na vrhu
21.04.2024
Eva v Solkanu na 3. mestu
24.03.2024
Spustaši odlično v novo tekmovalno leto
17.03.2024
Ajda in Sara začeli sezono na stopničkah
17.03.2024

Zadnje dejavnosti